Τελευταία Νέα

on-line Εκπαιδευτικό Υλικό

Κουκλοθέατρο από τους "Birdbone Theater"

  Στις αρχές του 2017, μια ομάδα ακτιβιστών-θεατρίνων, οι "Birdbone Thetater" καταφθάνει από τον Καναδά για να παίξει κουκλοθέατρο στους δρόμους και τις αυλές της Αθήνας και της Πάτρας. H θεατρική ομάδα επισκέφθηκε και παρουσίασε αφιλοκερδώς στο Δημοτικό Σχολείο Σαγεΐκων την παράσταση "Ο Iks και η μηχανή".

  Ένα παραμύθι υφασμένο στις σκιές, «Ο Ιks και η μηχανή», αφηγείται μια ιστορία για τις πολλές «μεταναστεύσεις». Ήρωας της παράστασης, ο Iks, ένα μικρό τρωκτικό που ασθμαίνει, αγωνιά, ενθουσιάζεται, εκπλήσσεται και επιμένει, σε ένα τρεχιό ανάμεσα στις μηχανοποιημένες ανάγκες της οικείας καθημερινότητας και τον διωγμό μιας επιβεβλημένης καταστροφής. O «Ιks και η μηχανή» είναι μια παράσταση ζωντανή, που μετασχηματίζεται στον χρόνο, μέσα από τα γεγονότα γύρω της και από τις διαδρομές της σε διαφορετικούς τόπους.

  Η παράσταση είναι εμπνευσμένη από την συγκλονιστική έξοδο και φυγή του λαού της Συρίας αλλά και τη φωτιά που ξέσπασε τον Μάιο του 2016, στο Fort McMurray, στην επαρχία Αλμπέρτα του Καναδά. που έκαψε 2.400 σπίτια και κτίρια, απλώθηκε σε 590.000 εκτάρια γης και οι κάτοικοι της, στην πλειοψηφία τους οικονομικοί μετανάστες που είχαν εγκατασταθεί εκεί για να «επανδρώσουν» τη βιομηχανία της πόλης, αναγκάστηκαν να την εγκαταλείψουν.

  Ο ?Ιks και η μηχανή? παρουσιάστηκε από την Aleksandra Bragoszewska, την Kristine White, τον Christos Smirnios και τον Κωσταντή Μιζάρα. Την παράσταση παρακολούθησαν οι μικροί μαθητές της Α' Β' και Γ' τάξης. 

Τοποθεσία

Στοιχεία Επικοινωνίας

Δημοτικό Σχολείο Σαγεΐκων
Σαγέικα Αχαΐας
Τ.Κ. 25005
Τηλ: 2693041294
email: dimsagei@sch.gr